Чому монополісти тримають ціну на хліб в Україні

Українські монополісти тримають ціну на хлібобулочні вироби в країні, хоча борошно постійно дешевшає.

Таку думку висловив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на прес-конференції в інформаційному агентстві «ГолосUA».

«У нашій країні залишилося кілька великих виробників хліба - 2-3 великих виробника. Тобто, якщо ми подивимося на минулий рік: зерно в ціні впало, а роздрібна ціна хліба не впала », - зазначив експерт.

За його словами, за рахунок дешевого борошна і стабільної ціни на хліб, монополісти збільшують рентабельність свого виробництва, а монопольне становище дозволяє їм утримувати ціни.

«Завжди можна списати на погоду або курс долара чинники картельної змови, монополізму», - підсумував експерт.

Украина монополия хлеб цена на хлеб мука дешевеет цена на хлеб
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію